top of page
Eng_Foto_4KE8022_medres.jpg

Lars Holmin
Plats #1 till Regionen Södra Älvsborgs valkrets

Jag bor i den vackra staden Ulricehamn tillsammans med sambo och våra två döttrar. Jag är född i Göteborg och bodde mina första sju år på Hisingen innan mina föräldrar beslöt att ta över min mammas föräldrahem i Ulricehamn. Min uppväxt präglades av idrott i många olika former och det politiska engagemanget startade på högstadiet där jag var med och startade en MSU förening. Frihet har alltid varit mitt ledord och är så fortfarande. Mitt första politiska uppdrag för partiet fick jag som 18-åring i miljönämnden i Ulricehamns kommun, som fanns på den tiden.

Efter gymnasiet flyttade jag tillbaka till Göteborg för studier och trivdes väldigt bra med livet. Men efter tio år var det återigen dags att packa flyttbilen och då gick lasset tillbaka till Ulricehamn och där har jag bott sedan dess. Jag utbildade mig till lärare och arbetade som det i några år innan jag bytte karriär och fick möjligheten att arbeta som klubbchef på en golfbana. Det var ett utmärkt arbete att kombinera med livet som fritidspolitiker. Jag satt mandatperioden 2006-2010 i kommunstyrelsen, Ulricehamn, innan vi gjorde ett bra val 2010 som slutade med att jag blev kommunens första moderata Kommunstyrelseordförande.

Inför valet 2014 fick jag möjlighet att byta fokus till regionen och har sedan dess varit regionpolitiker med olika uppdrag. Idag är jag vice Gruppledare och vårt förstanamn inom Hälso- och Sjukvård. Jag har även fått förmånen att arbeta med partiet på centralt håll som ledamot i Partistyrelsen.

Jag är Moderat för att vi står för individens frihet. För att vi inte blundar för de problem som finns i vårt samhälle och slutligen för att jag vill vara med och utveckla Sverige till ett ännu bättre land att bo, verka och leva i.

Jag svarar gärna på dina frågor och funderingar, oavsett om det är lokala eller rikstäckande frågor. 

Min mejladress är lars.holmin@vgregion.se 

bottom of page